Doi

Viata este formata din jocuri. De tine depinde daca le vei juca corect sau nu. De tine depinde pe care le joci si de tine depinde daca vei iesi castigator sau pierzator.

Unul din jocuri este viata de cuplu. La masa de joc a relatiei nu este vorba despre ceea ce este corect sau ceea ce este gresit. Este vorba despre a-l intelege pe cel de alaturi. Este vorba despre a intelege ca este ok sa existe opinii diferite. Relatiile care rezista sunt cele in care partnerii inteleg importanta comunicarii, inteleg ca celalalt trebuie ascultat. Dar! Nu este vorba doar de ascultarea in sine. Este vorba despre a asimila informatiile ce ti le transmite celalalt, este vorba despre compromis si empatie. 

De multe ori aducem la masa de joc a relatiei traumele copilariei, aducem frustrari si nesigurante, aducem frici. De multe ori construim relatii toxice si le lasam sa inainteze fara sa ne dam seama ca de fapt ne sufocam si ne inchidem viitorul intr-o colivie careia ii punem si un lacat. Pentru tot ce e rau in noi ajungem sa vrem sa ii modelam pe cei de langa noi, in speranta falsa ca vor repara toate lucrurile defecte din noi. De fapt aici e greseala devastatoare, greseala fatala ce darama totul din temelii. Cand ai tendinta sa faci asta este evident ca tu nu esti bine si il defectezi si pe cel de alaturi. Din acest moment iti poti da seama ca este totul dat pieririi. 

Nu poti modela un om doar pentru ca tu sa iti completezi lipsurile sau pentru a-ti vindeca ranile. Jumatatea ti-o alegi pentru ca te face de la sine sa fii mai bun, pentru ca el este completarea ta reala prin felul sau de a fi, pentru ca te face sa vrei sa fii cea mai buna varianta a ta pentru tot ceea ce inseamna ‘doi’. 

Cand formezi un cuplu trebuie sa te gandesti ca poate mai tarziu la aceasta uniune si la comunicarea in doi vor lua parte si eventuali copii. Copii ce se vor forma in functie de ce vad la parinti. Sanatatea si integritatea unei relatii ofera echilibru, liniste si sanse puternice catre construirea unui viitor stabil. Construieste-ti viata de cuplu pentru a construi copii sanatosi.  Copiii simt tensiunile, copiii simt nefericirea, tristetea, depresiile parintilor. Copiii simt fericirea, usurarea, bucuria si linistea. Copiii vorbesc deschis despre cele frumoase, dar se interiorizeaza atunci cand trebuie sa exprime lucrurile neplacute din proximitatea lor. Daca nu zidesti o familie sanatoasa, aduci dezechilibru in copiii tai, aduci nemultumire in tine si fata de tot prezentul tau. 

Deci ce alegi? Sa faci gresit lucrurile fata de omul care este potrivit? Sau sa ajungi sa le faci corect pentru omul pe care poate nu il vei iubi din adancul inimii?! Pentru ca de multe ori aceasta e realitatea trista…ajungem sa pierdem oamenii potriviti si ajungem sa alegem noi jumatati din pura ratiune. Nu mai alegem cu inima, pentru ca ce ne-a fost destinat s-a dus din pricina noastra…

Invata la timp sa fii un om ok. Invata la timp ca nu e de datoria celuilalt sa te repare. Te repari tu, pentru un ‘doi’ sanatos si pentru un viitor frumos. 

Articole create 21

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus